2 msk surdegsgrund
1 dl ljummet vatten
1 dl vetemjöl special
Blanda ihop och låt stå 6-10 timmar, tills surdegen är bubblande och har lyft sig.
Surdegen
2,5 dl ljummet vatten
350 gram vetemjöl special
7 gram salt
Blanda ingredienserna i en bunke, inte saltet. Arbeta successivt i mjölet. Låt stå 20 minuter. Rör sedan i saltet. Ta upp på mjölat bakbord och knåda till spänstig deg. Lägg i oljad bunke och låt jäsa i typ 5 timmar.
Blanda ihop och låt stå 6-10 timmar, tills surdegen är bubblande och har lyft sig.
Surdegen
2,5 dl ljummet vatten
350 gram vetemjöl special
7 gram salt
Blanda ingredienserna i en bunke, inte saltet. Arbeta successivt i mjölet. Låt stå 20 minuter. Rör sedan i saltet. Ta upp på mjölat bakbord och knåda till spänstig deg. Lägg i oljad bunke och låt jäsa i typ 5 timmar.
Vik ihop degen och lägg med skarven ner i en mjölad jäskorg, låt vila i typ 2 timmar tills den verkar färdigjäst.
Häll upp på baklåtspapper, nu med skarven uppåt alltså. Skjutsa in i 250 grader varm ugn, grädda 30 min.
Denna flöt ut lite på grund av för lös deg. Så, inte för lös deg nästa gång. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar