Denna fruktkräm har jag vuxit upp med. Min favoritefterrätt hos mormor och det bästa mellanmålet. Köper man en påse blandad torkad frukt kan man kasta bort allt utom äppelskivor, aprikos och katrinplommon, päronen och persikan går ej att få mjuka. Ska ätas med mjölk och en skvätt grädde, helst tillsammans med en rågkaka med ägg och kaviar.
3 dl torkad frukt
8dl vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl med 0,5 dl vatten
Skär fruktem i mycket små bitar. Koka frukt och vatten på låg värme under lock i ca 60 minuter. De sista 20 minuterna får sockret koka med. Rör ut potatismjöl i vatten. Ta kastrullen från värmen och vispa ner redningen. Fruktbitarna ska i princip gå sönder nu. Låt det hela koka upp några sekunder. Häll krämen i en skål och strö lite socker över. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar