söndag 5 september 2010

Gris i öl

1-1,5 kilo fläskkarré

1 flaska porter, 33cl

2 gula lökar

1 dl soya

1 dl svart vinbärssaft

2-3 köttbuljongtärningar

10 pepparkort

5 enbär

1 tsk timjan

grädde

2 msk mjöl

smör

Bryn köttet ordentligt i smör runt om i en stekgryta. Tillsätt allt utom grädde och mjöl. Koka köttet på låg värme ca 1,5 timmar, till en innertemperatur på kring 80 grader. Vänd köttet ett par gånger under kokningen. När det är färdigkokt tar du grytan åt sidan och låter köttet vila åtminstone en kvart i spadet. Ta upp köttet och skiva det. Lägg köttet i en form, sila spadet och häll lite över köttet. Koka upp resten av spadet och häll i en skvätt grädde. Blanda mjöl med lite grädde till redning och vispa ner till lagom tjock sås, smaka av. Servera med potatis och svartvinbärsgelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar