måndag 6 juni 2011

Fina småbråd/baguetter för assistent

1 dl surdegsgrund
6 dl kallt vatten
1/2 paket jäst
2 dl dinkelmjöl
11 dl vetemjöl special
2,5 tsk salt
1 msk honung

Lös jästen i vattnet. Blanda i surdeg och ca 1 liter mjöl. Kör i maskin 5 minuter. Låt vila 20 min. Blanda i salt, honung och resten av mjölet och kör 5 minuter till. Låt jäsa övertäckt 2 timmar. Ta upp på mjölat bord och vik ihop till en långsmal limpa. Låt jäsa 30-60 minuter. Sätt på ugnen på 250 grader under tiden, lägg en liten ugnsform på botten. Skär degen i mindre rektangulära bitar, ca 10-12 styck, strö över dinkelmjöl. Låt vila ca 30 min. In i ugnen och kasta i lite vatten i formen. Dra ner till 225 grader och grädda ca 15-18 min 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar