1 liten korv risgrynsgröt
0,5 dl ströbröd
2 finhackade gula lökar
1.5 tsk salt
vit- och svartpeppar
0,5 kg blandfärs
1 stort vitkålshuvud
Smör
Mörk sirap
Till såsen:
Resterna från pannan eller ugnsformen
Grädde
Soja
Buljongtärning eller fond
Svartvinbärsgelé
Mjöl
Till såsen:
Resterna från pannan eller ugnsformen
Grädde
Soja
Buljongtärning eller fond
Svartvinbärsgelé
Mjöl
Fräs löken utan att den får färg. Blanda samman allt utom vitkål, smör och sirap. Låt stå.
Sjud vitkålshuvudet en stund i lättsaltat vatten. Ta upp och låt svalna. Ta loss ett blad i taget och skär bort den tjockaste delen. Lägg på en klick färs, vik in sidorna och rulla ihop. Fäst med snöre eller tandpetare.
Lägg dolmarna i en järnpanna eller ugnsform. Smält lite smör i en kastrulloch häll i en liten skvätt sirap. Pensla dolmarna med smör- och sirapsblandningen och strö över lite salt. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30-35 min. Ta upp dolmarna och vispa ur pannan med lite vatten, sila och gör sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar