onsdag 7 juli 2010

Bondkakor

Bondkakan är efter syltkakan den bästa av typen småkakor. Ett bra recept på bondkakor följer här:

200 g smör (inte att förväxlas med margarin)
2 dl rårörsocker
1 msk vaniljsocker (strösocker som körts tillsammans med överblivna vaniljstänger i en mixer)
2 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 liten nypa havssalt

Sätt ugnen på 180 grader.Rör samman rumsvarmt smör med socker till en jämn smet.
Tillsätt resten av ingredienserna och forma till en rulle, ca 3 cm tjock.
Lägg rullen i kylen i 1 timme. Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt och platta till lite med handen. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter eller till de fått fin färg. Låt svalna och lägg i tjusig glasburk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar